След трескавите приготовления на трапезата за Коледа е време да помислим

...
След трескавите приготовления на трапезата за Коледа е време да помислим
Коментари Харесай

Ето кои храни на новогодишната трапеза привличат по-добра година

След трескавите мерки на трапезата за Коледа е време да помислим и какво ще сложим на масата в новогодишната вечер. 

Ястията за Нова година могат да бъдат доста и разнообразни съгласно вкусовете на нашите посетители, само че несъмнено на всяка новогодишната трапеза участва баницата с шансове. Независимо дали ще бъде сладка или солена, вита или редена баницата несъмнено е кулинарната звезда в новогодишната нощ. 

Освен обичаните ви ястия, ето още няколко хрумвания какво да добавите на трапезата, за по-добра и щастлива последваща година. 

Гроздето е на първо място знак на здраве и мощ, даже се предлага незабавно след 12 да изядете зърно грозде, с цел да ви донесе позитивна година, а някой имат вяра, че може да им донесе и повече любим през идната година. 

Ако се чудите какво да е месото на трапезата, заложете на свинско, защото то символизира благосъстояние, а по отношение на салатата можете да се спрете на зелена салата, символизаща естетика и дългоденствие. 

А ето и нещо по-различно за вашата софра - леща с наденица. 

Това е ядене е кулинарният шедьовър на новогодишната софра, единствено че на италианците. Лещата въплъщава съгласно техните вярвания шанс и пари, тъй че ето за какво има своето място измежду гозбите на Нова година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР